живей с радост!

24.12.2017 г.
7 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С РАДОСТ
библейски текст: 1 Солунци 5 глава, 16 стих


„Винаги се радвайте”

Винаги се радвайте, дори по време на празниците!

Понякога празниците са най-тъжните моменти. Пред лицето на безбройните проблеми, на болестите и материалния недоимък, на семейните неуспехи и самотата, на опразнените домове и улици, защото техните обитатели са заминали по други страни и континенти, празникът сякаш ни засяга по болното място. В грижите на делника можем да позабравим проблемите, да се улисаме в дреболиите. Но когато дойдат дни, в които е прието да си с любими хора, да си весел и спокоен, а това никак не ти се удава, празникът прилича повече на наказание, отколкото на хубав подарък.

Християнската радост не произтича от външните обстоятелства на живота. Тя е нормалното състояние на душата. Радост дори през сълзи. Радост дори след загуба. Радост дори когато всичко върви накриво. То няма и как да е другояче. Радостта винаги е въпреки нещо, дори радостта на хора, които никога не са познали Бога. И те имат безброй причини да тъгуват, но се опитват в определени моменти да обърнат гръб на всичко това, да забравят, да се откъснат за малко от грижите и тревогите. За целта им помага преди всичко алкохолът. Той има славата, че можел да носи радост и да кара хората да забравят проблемите. Така го представят неговите производители и не спират да го хвалят. Което си е чиста лъжа, защото той не го може. Може го само за кратко. Проблемите се отдръпват настрана, но търпеливо чакат да отмине въздействието му. И групово връхлитат с още по-голяма сила.

Животът с Христос е радостен. Не така, както онези, които викат от възторг по стадионите, но когато губят, да не си им насреща. Христовата радост е толкова дълбока, че никакви бури не могат да й повлияят. Тя не е само добро пожелание от учтивост, а истинска опитност на всеки, който е познал сърцето на своя Господ и Спасител.

Данаил Налбантски

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s