направи живота си празничен!

21.12.2017 г.
4 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С РАДОСТ
библейски текст: Псалми 94 глава, 12-13 стихове


„Блажен онзи човек, когото Ти, Господи, вразумяваш и когото учиш на закона Си, за да го успокояваш през дните на нещастието.”

Има хора, които винаги са щастливи и животът им е един непрестанен празник. За тях всеки празник е време на още по-голяма радост. Но празниците са тежко време за хората, които нямат много за празнуване. Има самотни хора, които в ежедневието по-лесно понасят самотата си, но когато дойде време на почивка, им става особено тежко. Има болни, с които никой не обича да е в една компания, особено на празника.

Рождествените дни са време, когато щастливите хора стават още по-щастливи, а тъжните – още по-тъжни. Както знаем, самият празник не е толкова радостен, радостна е подготовката за него, веселата възбуда от предстоящото, очакванията, които имаме за хубаво прекарване.

Как можем да променим нещата в своя живот, че винаги да сме като на празник? Възможно ли е да го направим? Празникът не идва с календара. Щастливият човек не се нуждае от специални поводи, за да е щастлив. Той винаги е такъв. А щастлив може да бъде само този, който е разбрал кой е, откъде се е взел, какъв смисъл има неговото съществуване и има увереност, че след като си изживее земните дни, ще отиде на небето. С други думи, вярващият в Бога. Защото само Бог може да ни обясни кои сме, откъде сме, защо сме и накъде отиваме. Всеки друг няма да ни отговори дори на един от тези тежки въпроси. Земните капацитети ще ни обяснят, че сме се появили случайно, че не сме нищо повече от висши животни, че нищо няма смисъл, че животът е тъп и празен, че е важно да изпиташ колкото може повече приятни усещания, независимо от цената, която ще платиш. А накрая ще умреш също така случайно, както си се пръкнал и ще те отнесат тържествено на едно тихо място на края на града, където всичко ще приключи.

Недей да чакаш празниците да те развеселят, а си направи живота празничен. Исус се ражда постоянно в сърцата на хората. Всеки ден е Рождество за някого. Направи и ти себе си щастлив, като Го поканиш да се роди в теб!

Данаил Налбантски

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s