мини смело през процеса!

29.10.2017 г.
7 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С ПОГЛЕД НАПРЕД
библейски текст: Откровение 21 глава, 3 стих


И чух силен глас от престола, който каза: „Сега Божието обиталище е с хората и Той ще живее с тях. Те ще бъдат Неговият народ, а сам Бог ще бъде с тях и ще бъде техният Бог.

През цялата Библия виждаме, че Бог има една главна мечта – да заживее сред нас и да бъдем Негови. Виждаме в края на книгата Откровение, че Бог постига Своята мечта, на което можем всички задружно да кажем: АЛЕЛУЯ! Но все още не сме стигнали там – все още сме в процеса, някъде по пътя към целта. Едни падат, други стават, трети още не са разбрали, че са паднали, четвърти не могат да повярват, че са успели да станат… Бог все още работи в нас и Той никога няма да се откаже от нас, докато не извърши Своето дело докрай. Винаги, когато дойде отчаяние към мен, намирам утеха в този стих.

Ако имаш увереност, че дадена мечта е поставена в сърцето ти от Бог, тогава дръж очите си на обещанието и мини смело през процеса. Не може без процес! Не, че Бог не може да щракне с пръсти и да ти даде обещаното още сега, но така няма да се извърши основното, което Той цели – да изработи Своя плод в сърцето ти. В процеса Той те учи на доверие, на смирение, на мъдрост, на постоянство – неща, с които ти ще бъдеш украсена във вечността.

И така, Бог, в Неговата превъзходна мъдрост, слага мечти в сърцата ни – различни видения и призиви – но прекарвайки ни през процеса на реализиането им, Той постига Своята собствена важна мечта: да придобие цялото ни сърце за Себе Си. Накрая Бог печели, и ние заедно с Него!

Приказката, в която сме главни действащи лица има щастлив край – Той ще придобие нас, и ние, заедно с Него, ще придобием всичко, което ни е обещал. Дръж погледа си на крайната цел, и знай, че процесът е също част от победата!

Лина Хотнишка

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s