предай мечтата си на Господа!

28.10.2017 г.
6 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С ПОГЛЕД НАПРЕД
библейски текст: 1 Царе 1 глава, 11 стих


„Господи на Силите, ако наистина погледнеш благосклонно към скръбта на слугинята Си, ако Си спомниш за мен и не забравиш слугинята Си, а дадеш на слугинята Си мъжко дете, то ще го дам на Господа за всичките дни на живота му ...

Ясно е, че не всяка мечта в сърцето на вярващите е провокирана от желание да разпространим вестта за спасението, станало достъпно за хората чрез Исус Христос. Живеем в тела и имаме и естествени копнежи – искаме да се омъжим, или да имаме дете, какъвто е бил копнежът в сърцето на Анна. Знаем историята – Бог отговорил на молитвата ѝ, и Анна родила Самуил, един от ключовите Божии пророци.

Преди тази нейна молитва четем, че Анна просто искала да има дете – то щяло да бъде нейно, по същия начин както съперницата ѝ имала свое собствено дете. Често искаме неща, които благославят само нас самите – бизнесът, който ще изхранва моето семейство; образованието, която ще послужи на мен

Бог винаги мисли мащабно, защото е щедър. Той благославя някого, за да бъде за благословение на други! Когато Анна отвърнала очи от своя собствен копнеж, когато престанала да се фокусира върху своята нужда и върху своето благословение, когато казала на Бог: „Боже, аз искам това момче, но вече не заради мен самата – ще го дам на Теб и нека той бъде за Твоя слава“, тогава получила отговор на молитвата си. Защо се е случило така? Защо Анна не забременяла преди това? Защото Бог е искал да ѝ даде нещо повече от просто син – да ѝ даде честта да бъде майка на пророка, който помаза цар Давид!

Той не иска само да постигнеш мечтата си, но чрез изпълнение на видението си да бъдеш фактор на благословение на места, отвъд настоящия ти хоризонт. За целта, обаче, е нужно ти самата да предадеш мечтата си на Бог, колкото и земна и естествена да е тя. Бог взима естествените неща, които Му даваме, и добавя Своето „свръх“, когато предадем всичко на Него.

Предай на Бог мечтата си сега – кажи: „Нека бъде на Господа“.

Лина Хотнишка

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s