вървиш ли в посоката на призива си?

27.10.2017 г.
5 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С ПОГЛЕД НАПРЕД
библейски текст: Притчи 2 глава, 6 стих


Защото Господ дава мъдрост, от устата Му излизат знание и разум.

Бог е поставил различни мечти в сърцата ни. Някои от нас сме призвани да бъдем фактор в света на бизнеса, други – в политиката, трети – в образованието, а четвърти имаме призив да служим в църквата… Като вярващи често попадаме в клопката на свръхдуховността, когато става дума за призива ни на тази земя – искаме да получим сън или видение, да дойде пророк с конкретно слово, и това да ни тласне в посоката на изпълнение на видението, което имаме за живота ни. Често в корена на това наше мислене не е богоугоден копнеж по Бога и Неговия път, а по-скоро замаскиран страх или мързел, простете за прямостта!

Сънищата, виденията и пророчествата са нещо прекрасно, но дори и да ги няма, Бог вече е дал много напътствия за нас в Своето Слово – Библията! В Библията има мъдрост за всяка област от живота ни. Ако призивът ти е в света на бизнеса, разбери какво казва Библията относно управлението на финанси; ако си призван в политиката или образованието, намери стихове, които разкриват Божиите ценности в тази сфера…

Положи разбиранията си и вярата си относно сферата, към която си призвана, на основата на Божието Слово, защото това ти гарантира успех. Сънищата, виденията и пророчествата са прекрасни потвърждения за посоката ни, но те не са стабилна основа, върху която да градим и да преследваме съдбата си в Бога. Те са черешката на тортата! Поправи пътеките си според Божието писано Слово и започни да вървиш в посоката на призива си – стъпките ти ще бъдат стабилни, а резултатите ще говорят сами за себе си.

Лина Хотнишка

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s