победи страховете си!

25.10.2017 г.
3 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С ПОГЛЕД НАПРЕД
библейски текст: 2 Коринтяни 2 глава, 14 стих


Но благодаря на Бога, Който винаги ни води в победно шествие в Христос и на всяко място изявява чрез нас благоуханието на познанието за Него.

Когато хванем Божията ръка и поемем по Неговия път, Той започва да споделя с нас Своите мечти и желания и те стават част от нас. В християнските среди най-често наричаме това „призив“. Мнозина от нас, след като сме получили своя призив и сме поели по пътя на изпълнението му, започваме да се чудим как точно ще се изпълни мечтата, която Бог е вложил в сърцата ни. Идват моменти, когато нашето чудене започва да се превръща в притеснение, страх, безпокойство…

„Ще се справя ли?“… „Достойна ли съм?“… „Ами ако се проваля?“…

Как можем да се справим с тези наши страхове?

Когато си спомним, че идеята в сърцето ни не е наша – тя е дадена от Бог. Това е Неговата мечта, Неговият план. Както войникът чака напътствия и заповеди от своя началник, така и нашата отговорност се свежда до това да бъдем покорни на водителството на Святия Дух в нас. Той има поглед над цялото бойно поле – Той вижда всеки враг, всяка опасност и всяка потенциална пречка за изпълнението на мисията ни. Той знае кои войници да постави до нас на бойното поле – Той знае кои са хората, редом с които ще се сражаваме ефективно, и с кои не бихме се сработили добре. Той знае кога трябва да преминем в нападение и кога да останем в защита, като браним територията, която сме извоювали.

Всичко е от Него, чрез Него и за Него – включително „нашия“ призив. Когато дойде страх и безпокойство, когато онзи глас започне да ти нашепва „Ще успееш ли?“, просто му отговори с истината – „Бог е Този, Който ме води в победа.“

Бъди послушен войник на бойното поле. Прави всичко, което Командирът ти каже. Прави го когато ти каже, както ти каже и с когото ти каже да го направиш. Тогава няма място за страх.

Лина Хотнишка

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s