преодолей съпротивата!

24.10.2017 г.
2 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С ПОГЛЕД НАПРЕД
библейски текст: Евреи 12 глава, 2 стих


Нека винаги пред погледа ни бъде Исус, който ни води в нашата вяра и я прави съвършена. Заради радостта, която Го очакваше, Той изтърпя смъртта на кръста и презря срама й, и сега е седнал отдясно на Божия престол.

Исус изживя живота си на земята като човек – Той съблече божествеността Си и прие да живее според всички ограничения на човешкото естество. Той чувстваше болка, тъга и беше изкушен с всичко, което идва срещу нас като изкушение – безнадеждност, объркване, гняв, критикарство, себичност и т.н. Но Той не се поддаде и никога не съгреши. Никога не се съгласи с лъжите, които бомбардираха ума му – Той ги отхвърляше напълно и всеки път се съгласяваше с истината от Неговия Отец.

Последното изкушение, което дойде към Исус беше на самия кръст, когато беше призоваван от минувачите да слезе от кръста, за да докаже, че е Месията. Стрелата, която врагът използва тогава беше срам, но Исус отново не се поддаде. Как успя? Какво беше неговото оръжие срещу срама? Той отмести погледа си от обстоятелствата и се фокусира върху радостта, която щеше да придобие, когато извърши своята мисия докрай – радостта от възстановеното общение между Бог и хората.

Понякога пречките по пътя само ни показват, че вървим в правилната посока. Има духовна съпротива срещу всяка мечта, родена от Бога в сърцата ни. Идват дни, когато сме на ръба да се откажем, защото е твърде трудно. Това не е чудно – Божиите мечти са непосилни за нас. Но с Бога всичко е възможно!

Когато стане непосилно за нас имаме нужда от две съставки: вяра (за Бог няма невъзможни мечти) и перспектива (поглед, вперен в радостта, която ще последва постигането на мечтата ни). Когато общуваме с Исус, когато прекарваме време в Неговото присъствие, Той усъвършенства нашата вяра. Снабдява ни с всичко, което ни липсва, защото Той е неизчерпаемият извор на всяко благо. А когато обстоятелствата около нас крещят: „Не можеш повече! Откажи се сега!“, остава само да преместим погледа си към онзи бъдещ миг, когато радост ще залее сърцата ни – и нашите, и на онези, които ще черпят от плодовете на сбъднатата ни мечта! Тази радост си заслужава!

Осмели се! Този, Който е победил света, живее в теб.

Лина Хотнишка

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s