имаш ли небесна мечта?

23.10.2017 г.
1 ден от плана ПРАЗНУВАЙ С ПОГЛЕД НАПРЕД
библейски текст: Ефесяни 1 глава, 4-5 стих


В Христос още преди сътворението на света Бог ни избра да бъдем святи и неопетнени пред Него. И заради любовта си към нас Той ни предопредели да бъдем Негови деца чрез Исус Христос, защото такава бе целта и желанието Му.

Преди създаването на света се роди една мечта в сърцето на първия Мечтател. Тази мечта беше… ти.

Да, ТИ!

Създателят на цялата вселена, вечният Бог, те видя в сърцето Си и закопня да общува с теб.

Там.

Преди всичко…

Той те избра.

Там преди всичко Той те обикна и взе решение, че когато дойде правилният момент, ще те обикне докрай и ще даде живота Си, за да стане възможна връзката между вас.

Ти и отношенията ти с Бога са започнали като мечта в Божието сърце преди основаването на света, но това, което е довело до реализиране на тази мечта, е Любовта. Исус е бил решен да те придобие като Своя Собствена, въпреки изкушението да се откаже от теб (Матей 4:1-11), въпреки страданието по пътя (Матей 26:38; Лука 22:63), въпреки, че е трябвало да плати най-високата цена за теб (Матей 27:32-56). Той е понесъл всичко заради любовта Си към теб!

Имаш ли небесна мечта в сърцето си? Видение, което си призвана да изпълниш? Поздравления! Знаеш посоката. Но ти предстои процесът, чрез който твоята мечта ще премине от духовно към материално изражение. За да стане реалност мечтата ти, е нужна любов – не чувство, а решение да устоиш докрай, независимо какво се случва наоколо.

Ако идват изкушения към теб да се откажеш от мечтата, защото пътят е труден и защото болката от процеса е твърде голяма, любовта ти към мечтата има нужда да бъде подсилена. Не можеш сама да си набавиш любов, защото източникът й е само един – Този, Който Е Любов. Обърни се към Него и простичко Го помоли:

„Дай ми сили да преследвам мечтата, подарена от Теб! Научи ме да обичам като Теб: безрезервно, с пълно себеотрицание и докрай.“

Любовта побеждава страха. Чрез нея се раждат всички мечти.

Лина Хотнишка

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s