СЛЕД седмицата с размишления

През изминалата седмица в Библията с ЛИЯ размишлявахме заедно върху това как да умножим радостта си и да запазим мира си във всекидневието; и как да имаме пълноценен духовен живот ДНЕС, тук и сега. Вярваме, че животът с Бога не се гради върху специални свръхестествени моменти, а върху всекидневна вяра и Божие присъствие в дребните и обикновени неща от живота. Именно такъв „простичък“ живот отразява Божия план за нас. Но този живот не се случва спонтанно. Изисква се усилие и постоянство. Той е част от духовния растеж на всеки християнин.

Ако през последните дни Святият Дух те е водил да отделиш повече време в размисъл в тази посока, ние имаме препоръка:

Във времето до следващия ни прочит в Библията с ЛИЯ през септември отдели време за личен прочит. Прочети книгата Яков от Новия Завет. Тя е кратка, само 5 глави или общо 108 стиха. Насърчаваме те да не бързаш. Взимай си от мъдростта й на порции, спирай за размисъл и молитва.

Книгата Яков говори за автентичния духовен живот, където вярата и делата са в хармония, а не си противоречат. Добрите дела са плод и следствие на живот, новороден в Духа. Апостол Яков ни насърчава да живеем вярата си. Тази малка книга е пълна с духовна мъдрост и практични съвети и служи за духовно огледало.

Ако решиш да се включиш в това предизвикателство – сподели с ЛИЯ. Напиши коментар под този пост. Покани и приятелки. В сестринския кръг на ЛИЯ никога не си сама!

 

Реклами

One thought on “СЛЕД седмицата с размишления

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s