искай сила от днес за днес

02.09.2017 г.
6 ден от плана ПРАЗНУВАЙ ЖИВОТА…СЕГА
библейски текст: Матей 6 глава, 34 стих


 „Затова, не се безпокойте за утре, защото утрешният ден щ  е се безпокои за себе си. Доста е на деня злото, което му се намери.“ Матей 6:34

Около Исус се бе събрало голямо множество. Той им разкрива небесните тайни. Хората са се изкачили на планината, но всеки носи собствения си вързоп с проблеми. Исус вижда сърцата им: „Не се безпокойте за живота си, какво ще ядете или какво ще пиете, нито за тялото си, какво ще облечете… И кой от вас може с грижене да прибави един лакът на ръста си?…“

Забележете, Исус не им казва да не правят нищо. Да седнат и да чакат нещата да им паднат от небето. (Въпреки, че Библията разказва и за такива чудеса). Исус им говори за състоянието на ума и сърцата им. Не ги учи как да живеят безотговорно, а как да живеят с отговорността само за този ден. Истината е, че не бива да се безпокоим за неща, върху които нямаме контрол.

Изглежда толкова проста тази истина, а колко е трудна за изпълнение! Исус им посочва как да посрещат предизвикателствата на днешния ден. Само за днес. И така всеки ден!

Бог знае ограниченията ни. Знае, че не можем да участваме едновременно в битките за миналото ни и в тези за бъдещето ни. Знае, че можем да участваме само в една битка – битката на днешния ден! Ние знаем ли го или все още се опитваме да носим тази непосилна тежест?

Можем ли днес да поискаме от Бога сила за ДНЕС. Можем ли да Му оставим да понесе нашето минало и да се погрижи за нашето бъдеще?

***

„Тревогата не намалява утрешната ни скръб, тя само отнема днешната ни сила.“ Кори тен Бум

Песен за деня:

Борислава Ван Браам Ван Влотен

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s