поискай хляб

28.08.2017 г.
1 ден от плана ПРАЗНУВАЙ ЖИВОТА…СЕГА
библейски текст: Матей 6 глава, 11 стих


Аз определено предпочитам да планирам и да предвиждам нуждите отдалеч. А вие? Сигурно и вие не оставяте живота да се нареди както дойде. Това е разумно. Библията обаче ни учи, че има неща, които не подлежат на дългосрочно презапасяване, а са въпрос на всекидневно очакване в молитва. Храната е една от тях. Както физическата, така и духовната храна трябва да се поема редовно и на порции. Защото нямаме духовни гърбици и не бива да очакваме да се храним само по празници, като издържаме някак през делниците.

Учейки апостолите на молитвата „Отче наш” Исус им разкри няколко духовни принципа. Първо, Бог ни познава добре и знае, че има глад, който има нужда да задоволяваме ежедневно (не можем да се натъпчем веднъж и да забравим за него дълго време). Второ, Бог има грижа за хляба ни и за основните ни нужди, само трябва да си го поискаме.

Отворени ли са сетивата ни за собствения ни духовен глад? Колко често се молим за небесен хляб? Всеки ден? Имаме ли търпение да го дочакаме? Или се залисваме по евтини залъгалки и се лакомим за прищевки? Храним ли се ежедневно с духовна манна или се задоволяваме с торти (или както е модерно сега – с някакъв друг веган, глутен и лактозно фрии деликатес)?

Поискай си ДНЕС хляб отгоре.

„Това, което са крилата за птицата и платната за кораба, са молитвите за душата.“ Кори тен Бум

Песен за деня:

Борислава Ван Браам Ван Влотен

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s