живот в хармония с Бога ВСЕКИ ДЕН!

Както вече казахме, през Август ще четем Библията по плана „Празнувай живота… сега!“. В това приключение ще ни води Борислава Ван Браам Ван Влотен.
Ето какво споделя тя като начало…

Колкото по-забързано е ежедневието ни и пълна програмата ни, толкова по-трудно намираме радост и опазваме мира си в обикновения ден. Повечето хора всекидневно се борят с това да се наслаждават на живота и на случващото се тук и сега. Докато тялото пътува за работа, приготвя вечеря или пък е на детски празник, мислите са все някъде другаде, че даже и на няколко места едновременно! Анализираме до детайл вчерашния ден и как е можело да се справим по-добре. Безпокоим се за утрешния и за „изненадите“, които ще ни поднесе. Реем се в спомени, когато всичко е било по-красиво или пък откровено си мечтаем за някакво друго по-красиво наше време-пространство.

На пръв поглед в това няма нищо лошо. Че кой не пътува мислено? Нима това не признак на богато въображение и душевност? Не! Ако подобни мисли преизпълват ума ни и жуженето им не спира до късно през нощта – те са форма на бягство. В подобен случай те ни ограбват. Проучване на Харвард сочи, че усещането за щастие е свързано с количеството блуждаещи мисли. Колкото по-често мислим за нещо различно от това, с което се занимаваме в момента, толкова по-нещастни се чувстваме. Изследването показва също, че няма значение дали мислим за по-добри или за по-лоши неща.

Библията ни обещава Божието присъствие и сила отгоре за всеки ден, за да посрещнем с мир всяко предизвикателство и радост във всеки сезон от живота.

Ако и вие се улавяте често, че присъствате телом някъде, но духом сте другаде, присъединете се в този седмичен Библейски прочит с Библията с ЛИЯ.

Отделяйки няколко минути на ден заедно ще потърсим Небесна мъдрост за ДНЕС!

Не пропускайте публикациите ни всеки ден, от 28.08 до 3.09. Споделяйте и коментирайте на воля 🙂
Екипа на ЛИЯ

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s