благословение по наследство. усвоявай миналото!

26.07.2017 г.
3 ден от плана СЪХРАНИ МИНАЛОТО
библейски текст: Второзаконие 7 глава, 9 стих


Обикновено проследяваме биографиите на рода си до историите за нашите прабаби и прадядовци, тоест 3 поколения назад. Някои се радват, че са наследници на богоугодни служители и свещеници. Други се възприемат като първо поколение вярващи. Обаче от Божия гледна точка нещата не изглеждат толкова късогледо. Освен нашата личност и най-преки родствени връзки, Бог вижда спокойно 1000 поколения назад. Пред Него са всички онези искрени вярващи, които са наши роднини от времето на Покръстването из българските земи. Представяш ли си?! Заради горещата вяра на отдавна забравени из родословието ни светии, Бог е проявил милост и вярност към нас. Макар да не знаем нищичко за някоя си (примерно) баба Минка или дядо Въльо, именно техните тихи, сърдечни молитви са били умилителни за Бога. И заради тях ние днес имаме Неговото прехвърлило се през поколенията благоволение.

Нека се зарадваме! Пътят на вярата е криволичил в рода ни далеч преди нашето рождение. Замислим ли се колко много пъти 3 е по-малко от 1000, непременно ще се възхитим от Бога.

Усвоявай родолюбието и българщината и напълни с него християнските си възгледи! Обичай Бог горещо! Защото точно това ще благослови фамилията ти в бъдещето.

Габрела Маджарова

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s