оръжието на светлината

01.07.2017 г.
6 ден от плана СВЕТЛИНА НАВЪН
библейски текст: Римляни 13 глава, Авакум 3 глава


„Нощта премина, а денят наближи: и тъй, нека отхвърлим делата на тъмнината и да се облечем с оръжието на светлината.”

„Сиянието Му бе като светлината; лъчи изтичаха от ръката Му; и там бе скривалището на силата Му.”

„- Оръжието на Саурон е открито – обясняваше Гандалф. – През цялото време е било под носа ми, в системата на Графството. Малък диск, с формата на пръстен, в който е вграден мощен енергиен реактор. Без него Саурон не може да задейства супероръжието си.
– Не можем да победим врага, Гандалф – каза неочаквано Саруман – Нека се присъединим към него.
– Никога – каза Гандалф – По-скоро бих умрял.
– Ти не познаваш силата на Тъмната Страна. Присъедини се към мен, Гандалф, и заедно ще управляваме Галактиката Средна Земя.
Вместо отговор Гандалф извади лазерния си меч. Саруман го последва и двамата кръстосаха остриетата…”/откъс от фен на „Властелина” на Толкин/

„Електромагнитният лазерен импулс се движи със скорост близка до тази на светлината… Химическите лазери поразяват целите с кохерентен лъч…рентгеновите лазери поразяват целите по пътя на ударно-импулсивно въздействие, довеждащо до изпарение на материала….” /откъс от съвременна научна разработка за лазерното оръжие/

Бог ни е въоръжил за духовните битки. Неговият арсенал от неконвенционални оръжия е изумителен! Един ден ще разберем каква е скритата мощ на словото, на любовта, на хвалението, на кръвта на Христос, на името Му. Засега само бегло се досещаме за пробивната им сила и обсега им на действие.

Божията светлина е такова мощно оръжие в ръцете ни. И защитно, и нападателно. Бог ни учи да се обличаме с оръжието /бронежилетката/на светлината за заслепление на врага, да воюваме с лазерния меч на Словото Му, който разчупва окови и разсича всеки мрак. Дал ни е, освен оръжия, и знание и мъдрост, „която струва повече от военните оръжия /Екл. 9:18/. На нас остава практиката – молитвата.

Която ние пренебрегваме! Седим си върху амунициите и после се чудим защо не само че не печелим територии за Бога, а ставаме плячка на „Тъмната Страна”.

Не бой се! На бой сe! Моли се! Имаш СУПЕРОРЪЖИЕ в ръката си!

Светлана Каролева

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s