пръскай щедро светлина

26.06.2017 г.
1 ден от плана СВЕТЛИНА НАВЪН
библейски текст: Исая 60 глава


СТАНИ, СВЕТИ!

ИСАЯ 60:1 – „Стани, свети!…защото светлината дойде за тебе и славата Господня те осия… Защото ето, тъмнина ще покрие земята и гъст мрак – народите; а над теб ще възсияе Господ и славата Му ще се яви над теб.”

Ставаш от леглото, стисната за гърлото от грипа, а навън вече 20-ти ден дъжд. Ниски облаци в сивочерни оттенъци се стелят над земята, над душата ти – нищо приятно, нищо красиво в обозримото бъдеще; поредната житейска криза, мрачна перспектива. И това е само върхът на айсберга…

За такова ставане ли става дума? Или за друго едно „ставане” в контекста на това? Ставане за Него след коленичене пред Него… Казваш Му на Господа: „Благодаря Ти за този ден, подаряваш ми го, подарявам Ти го, подреди го! Искам да светя за Теб. В дома си. В работата. Трудностите само още повече ме одързостяват да живея за Теб, да светя за Теб в сивото. С целия спектър на светлината! Идвам при Теб, Създателя на светлината, Източника, Генератора на светлината, Светлината, която е дошла за мен. За да ме издири и да ме спаси, и да ме понесе в сърцето Си, на ръцете Си! Възсияй над мен, за да светя за Теб!“

И чудото става. Изпълва те с Духа Си. Помазва те с Духа Си. Напълва с масло светилника ти. Облича те със светлина като с дреха. Подарява ти песен. И пееш. Светиш за Него… Така.

Веднъж е дошъл за теб и те е изпълнил – Исус Светлината. И сега възсиява над теб в сивото, когато Го потърсиш като скрити съкровища. И светлината Му чрез теб прави пробиви в Духа, смекчава сърца, разчупва ситуации, променя съдби. И забравяш и грипа, и облаците, и поредната житейска криза, защото самата ти си се превърнала в свидетелство за твоя Господ!

Светлана Каролева

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s