Божието твърде добро в мен

28.05.2017 г.
7 ден от плана СВЕТЛИНА ОТВЪТРЕ
библейски текст: Матей 5 глава


„И Бог видя всичко, което Той създаде; и ето то беше твърде добро. И настана вечер, настана утро – шести ден.” Битие 1:31

Не веднъж съм се спъвала в този стих. Възможно ли е Бог да твърди, че съм „твърде добро“, след като аз знам, че не съм? Възможно ли е Бог да иска да общува с мен – грешната, падналата и недостойната?

И всъщност, коя съм аз? Съвършеното „твърде добро“, което Бог създаде в Едемската градина или грешната и окаяна личност, която аз виждам?

Бог създаде човека от любов и копнеж да споделя любовта Си… с мен! Изначално Той ни създаде по Негово подобие, създаде ни духовно чисти и облечени в славата Му. Някои богослови казват, че в Едемската градина, човекът е бил обгърнат с Божията светлина, като с дреха. Не знам дали е истина, но съм сигурна, че Божията светлина е била част от това място.

Затова и когато Адам и Ева се разхождаха в градината, ”…бяха голи и не се срамуваха.” Битие2:25 Общуваха с Бога и имаха директен достъп до Него, без никакви прегради и граници. Изначално бяхме създадени в онова съвършено „твърде добро“, което Бог имаше в Своя плана и замисъл за нас.

Но дойде време човекът да направи своя избор и избра да върви по своите си пътища. И от святостта на Божието „твърде добро“ паднахме в плътта на човешкото добро, което не може да върши Божията воля. И тогава Божията светлина, както и общението Му се оттеглиха от хората.

Бог обаче промисли спасение за нас и днес имаме шанс да се върнем към онова изначално „твърде добро“, ако направим избор и приемем Божия Син за наш Спасител и Господ!

Тогава и общението Му, и Светлината Му отново ще ни обгърнат със своята благодат и спасение!

Искаш ли да се върнеш към изначалното Божие „твърде добро“ за теб? Ела при Кръста и приеми Светлината Христос Исус в себе си и тя ще избликне от теб като Божествен фойерверк с радост, любов и мир!

„Понеже някога бяхте в тъмнина, а сега чрез Господа сте в светлина. Постъпвайте като деца на светлината!“ Ефесяни 5:8

„Вие сте светлината на света.“ Матей 5:14

Таня Конярова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s