и АЗ съм човек

27.05.2017 г.
6 ден от плана СВЕТЛИНА ОТВЪТРЕ
библейски текст: Колосяни 1 и 3 глави


„И АЗ съм човек!“ Това е реплика, която може да чуете, както от 100 годишния старец, така и от едва проговорилото дете на 2 години. Човешкото в нас крещи и иска своето – най-добрата храна, най-чистата вода, най-хубавите дрехи, най-удобната кола, най-просторното жилище, най, най, най! Защото човешкото естество търси своето си. То е егоистично и себецентрично!

„Искам да върша добро, но ето злото е пред мен и не върша доброто, което искам, а злото, което не искам, него върша!“ Римл.7:19

Чудесно го е казал апостол Павел: „Нещастен аз човек, кой ще ме избави от това тяло, което ме води към смърт“. Затова и всички единодушно се съгласяваме, че в човешкото естество няма нищо светло и благонадежно.

Според Божието Слово, обаче, това не е точно така! Защото Исус Христос се роди в човешки образ и живя в човешко естество един безгрешен живот! Донесе Светлина и огря греховната човешка същност, като даде Себе Си ЖЕРТВА ЗА НАС, за да ни спаси и да ни даде надежда за вечен живот!

„Всеки дух, който изповядва, че Исус Христос е дошъл в плът, е от Бога.” Първо Йоан 4:2

Именно Светлината от Кръста осветлява човешкия род, като ни залива с благодат, милост и любов към всички нас! Толкова ярко и силно е това Благодатно Сияние, че ни пресели от царството на тъмнината в царството на Неговата чудесна светлина! „Избави ни от властта на тъмнината и ни пресели н царството на възлюбения Си Син.” Колосяни 1:13

Таня Конярова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s