личност, озарена от Божията светлина

26.05.2017 г.
5 ден от плана СВЕТЛИНА ОТВЪТРЕ
библейски текст: Римляни 5, 6, 7 глави


Уникалността на човека се крие в неговата личност. Независимо дали я харесваме, отхвърляме, приемаме или потискаме, личността ни продължава да ни прави единствени и неповторими.

Личността съдържа много характеристики, фактори и условия, които я изграждат и определят. Но Бог ни е дал нещо, което ни отличава от всички други същества и ни уподобява по Негов образ, и това е СВОБОДНАТА ВОЛЯ.

Свободната воля изявява принципите и ценностите ни, вярванията и родовите ни традиции. Свободната ни воля взема решения съобразно спецификата на вътрешното ни АЗ!

Това АЗ, обаче колкото и да е независимо и самостоятелно, е повлияно от ВЕЧНИЯ НИ ИЗНАЧАЛЕН ИЗБОР! Всеки човек се ражда със своята греховна личност и тъмната сянка на грехопадението в Едем владее и изпълва вътрешността му.

„Защото както чрез непослушанието на един човек мнозина станаха грешни, така чрез послушанието на Един мнозина стават праведни ” Римл. 5:19

Но ако избера и позволя същността ми да бъде огряна от Светлината на Онзи, Който каза: „ДА БЪДЕ СВЕТЛИНА”, то цялото ми АЗ ще отразява Божия образ.

Днес е време за избор и решение! Ако Господ е Бог, следвай Него и позволи Неговата Светлина да изгони тъмнината в душата ти, за да БЪДЕ СВЕТЛИНА в твоята душа, в твоята личност и в целия ти ЖИВОТ!

„Тогава Илия се приближи до хората и каза: „Още ли се колебаете? Ако Господ е истинският Бог, следвайте Го, …” И народът не му отговори нито дума.”3 Царе 18:21

Таня Конярова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s