изобилие от живот и светлина

23.05.2017 г.
2 ден от плана СВЕТЛИНА ОТВЪТРЕ
библейски текст: Йоан 7-8 глава


Живеем във време на преследване на ЩАСТИЕТО. Всеки от нас възприема щастието по различен начин, има си своя философия и разбиране за него.

Но неизменно всеки от нас се изправя пред въпроса „Бог интересува ли се от моето щастие?“ Чрез пророк Исая Господ говори на народа Си, че не благоволява в тяхното безкрайно преследване на лично щастие, защото така пренебрегват Божия глас и призив (Исая 65:11-14)

Но има едно друго състояние на душата, когато Божият живот се излее и прелее с благодатно изобилие във вътрешността ни. Точно затова изобилие Христос каза:

„Аз дойдох, за да имат живот, и да го имат изобилно.“ Йоан 10:10

Този живот съдържа Божията светлина и слава, която огрява същността ни. Тогава се случва Божественото чудо на осъзнаването ни за недостатъчност и греховност. Същото това чудо напълва душата ни с дълбок смисъл, който носи удовлетворение и радост.

Когато сме далеч от Бога резервоарите на душата ни са празни и проядени от гнилотата на себичните ни плътски и егоцентрични амбиции и домогвания за постижения.

Но когато се докоснем до Божията слава и Светлина празните ями на душата ни се напълват със задоволство, радост и ДЪЛБОКО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ, РОДЕНИ ОТ ОБЩЕНИЕТО НИ С БОГА.

Животът ни се изцелява, променя се и отвътре навън избликва фонтанът на Божията радост и пълнота. И тогава „…реки от жива вода ще потекат от утробата му…“ Йоан 7:38

Таня Конярова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s