светлината е защита

28.04.2017 г.
5 ден от плана СВЕТЛИНА ОТГОРЕ
библейски текст: Псалм 27


„И ги води през деня с облак, а през цялата нощ – с огнена светлина.“ Псалм 78:14  

Когато израелският народ е скитал из пустинята, Бог ги е учел на доверие и покорност пред волята Му. Затова често е използвал знамения, необясними за човешкия ум, за да Го разпознаят като Бог и да Му се доверят като на техен Баща. Облачен стълб се е издигал през деня над шатъра за срещане, а нощем стълбът е ставал огнен – светъл и видим отдалеч. Той осветявал стана на евреите и им напомнял: Бог се грижи за вас!

Допускам, че светлината от този огнен стълб е била видима не само за евреите, но и за околните народи. Всяки от тях си е давал сметка, че ако ги нападне, ще си има работа с Този, Който запалва огнения стълб. Дори когато се е случвало някой да реши да нападне Божия народ или да поиска да го измами, Бог е воювал за децата Си и е давал урок на злосторниците.

Ако днес се чувстваш атакуван от своите врагове, ако „издишат заплашване“ срещу теб и ограбват мира ти, издигни гласа си и „изпей“ Псалм 27 пред Господа и цялото Негово творение:

„Господ е светлина моя и спасение мое – от кого ще се уплаша? Господ е крепост на живота ми – от кого ще се ужася?“ Псалм 27:1

Даниела Енчева

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s