почивка

2.04.2017 г.
7 ден от плана СВОБОДА в ТЯЛОТО
библейски текст:Битие 1 глава, 2 глава, стихове 1-3; Изход 20 глава, стихове 9-10


От всички тези стихове виждам, че e кипял неуморен труд. И така трябва. Всъщност Бог ни дава страхотен пример за живота – работиш здраво, после почиваш благословено. Бог работи 6 дена по създаването на земята, небето, водите и океаните, всички растения, животни, птици и човека. А на седмия ден си почина. Така заповядва и на нас: „Шест дни работи. На седмия почивай.“

Щом Бог иска да си почиваме, защо да се правим на неуморни? Какво ще постигнем повече в забързаното си и претрупано ежедневие, ако не седнем да си починем? – Ще открием нов начин, по който да дишаме? Ще открием начин, по който да говорим през носа? Ще свършим дадена работа за един ден, когато тя отнема три? Кому е нужно да паднем изтощени психически и физически и да омрънкаме целия свят, че никой не ни разбира и помага, когато трябва просто да разделим правилно времето си за работа и почивка, така както прави Бог.

Изключително съм щастлива от факта, че Бог ми е пример за всяко нещо в живота, който ми е подарил – от събуждането до лягането ми. Още със събуждането Си Исус е отивал да търси Татко Си, за да Му даде сили и насоки за деня, затова, когато се събудя, това е първото нещо, което казвам на Бог: „Добро утро, Боже мой!“. През деня ми дава пример как да светя, как да търся отново мъдростта Му и как да постъпвам във всяка ситуация, до края на вечерта, когато се отпусна изтощена в прегръдката Му, изплача болката си, изпея радостта си, разсмея Го с плановете си, уверя Го в любовта си към него и Му пожелая: „Лека нощ, Татко ♥“ също, както Исус е правел и е потъвал в блажената почивка, която Бог е създал за нас.

Насърчавам ви. Търсете Бог всеки ден и Той ще ви научи как да си почивате в Него.

Люба Канелова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s