сънят

1.04.2017 г.
6 ден от плана СВОБОДА в ТЯЛОТО
библейски текст: Псалм 30 глава, стих 5, Матей 8 глава, стихове 23-25


Няма човек на земята, който като се e събудил, поне веднъж да не си е помечтал вече да е вечер и да си легне отново. На мене ми се случва често. И е разбираемо. Сънят е благословение. Понякога насън изживяваме големи приключения, които едва ли биха ни се случили на живо. Насън сме безумно смели, влюбени в живота, преодоляваме невероятни трудности и говорим като анимационни герои.

А какво, всъщност, е сънят? Сънят е благословение и веднага доказвам защо:

Сънят разхубавява
Между 22.00 часа и полунощ е времето на така наречения „разхубавителен сън”. Тогава сънят е най-дълбок и много качествен, а възстановяването – най-пълно, което има благоприятно въздействие върху лицевите мускули, очите и настроението.

Сънят намалява стреса
Натрупаният стрес през деня се изтрива магически с редовната осемчасова доза сън.

Сънят възстановява и дава енергия
Когато тялото е в максимален покой, започва най-дългият период на мускулен растеж за денонощието. Докато всеки от нас вечер поспива, организмът ни работи за нашето здраве и самочувствие.

Сънят лекува
Сънят оказва благотворно влияние върху много болести – психични, неврологични, сърдечни. Не е тайна, че благодарение на имунния механизъм, който се включва по време на сън, дори човек с простуда или грип на сутринта се чувства значително по-добре и е почти оздравял.

Сънят успокоява мислите
Утрото е по-мъдро от вечерта“, ни учи една класическа приказка. И е много вярно. Поради преизпълване с информация, в края на деня често умът ни изпада в летаргия или депресия. Забравете хапчетата! Просто се наспете добре – светът изглежда по-различно с изгрева на слънцето.

Сънят стимулира креативността
Добрият сън подобрява функцията на мозъка и изостря усещанията. Дори когато човек спи, мозъкът продължава да работи и да прави връзки между несъвместими в будно състояние концепции или идеи. Това, от своя страна, е добра почва за творческия процес.

Видяхте ли? Сънят е благословение.  Исус спеше. Значи можем и ние да си позволим да се отпуснем в Божията почивка, наречена сън.

Люба Канелова

Реклами

One thought on “сънят

  1. Natalia каза:

    Страхотно! Знаех го! И исках да променя нещата в моя живот относно режима ми на лягане и ставане! И все не ми се получаваше. Но в светлината на това авторитетно за мен издание и написано така леко и в същото време убедително, с чувство на отговорност пред моя Създател, Господ и Бог и с Неговата помощ, аз вярвам повече от всякога, ще решението ми да променя отношението към себе си и моя Бог в посока истинска и действена любов, ще започне от тази вечер! Господи, Ти само бъди с мен и ми помагай за всяка вечер и всяка сутрин в решението си да живея по – качествено за Божия слава и прослава, като знам как функционира моя мозък и колко по – продуктивна бих могла да бъда, защото нали за това се моля толкова често- да бъда плодородна за Небесното царство. Благодаря ви! Имам отговор на моите търсения! Бъдете благословени и продължавайте да светите!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s