стресът – този бич

31.03.2017 г.
5 ден от плана СВОБОДА в ТЯЛОТО
библейски текст: Псалми 42 глава, стихове 1-11


През последните години е много модерно да се казва, че всичко, което ни се случва в тоя тежък живот, е причинено от стрес. Стрес вкъщи. Стрес на работа. Стрес в училище. Стрес по пътищата. Отново стрес вкъщи, но там вече го съчетваме с преживения стрес от работа и си докарваме нов, съчетан стрес. Всичко това оказва влияние на психиката ни. Понякога отказваме да се храним. Или пък посягаме по-често към храната. Други посягат към алкохола, а трети – към други упойващи средства или се вманиачават в някакъв вид спорт, в което няма лошо, стига да е в границите на нормалното.

Питам се хората от времето на цар Давид дали са имали стресови ситуации. Охо-хо-хооо. Имали са и още как. Я мечка, я лъв ще искат да ти откраднат овца от стадото. Я някой син ще пожелае да ти вземе трона и ще ти спретне коварен заговор, я неприятелска армия ще обгради града ти и ще поиска да го изпепели, като избие всичките му жители.

Мисля си, че донякъде съвременния стрес си го причиняваме сами. Притесняваме се за неща, които дори не съществуват, съчиняваме си такива ужасяващи сценарии с любезното съдействие на дявола, че се чудим в какъв филм сме се вкарали и как да излезем от него с по-малко поражения.

А трябва само да отидем при Бог и да Му кажем: „Авва, Отче! Здравей, Татко!“ Като Исус. Той ставаше рано сутрин и отиваше да се срещне с Татко Си. Богът на Вселената.

И да Му запеем. Като Давид. Който използваше всякакъв повод за да пее на Бог и да топли и радва сърцето Му.

Люба Канелова

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s