грижа за кожата

30.03.2017 г.
4 ден от плана СВОБОДА в ТЯЛОТО
библейски текст: Естир 2 глава, стихове 1-12


Спомняте ли си царица Естир? Любима ми е. Не само защото е показала смелост в трудно време. А и защото е била изключително красива.

В Библията се казва, че е била „стройна и красива“. Едва ли е станала стройна, като е стояла всеки ден прегърбена над компютъра. Представям си, че като е ходела до пазара, е изправяла гръб и е изпъвала рамене назад, за да се получи онази стройна осанка, достойна на една Божия дъщеря.  Убедена съм, че е осъзнавала своята красота и въпреки това е останала скромна и със съзнание за своята себестойност, макар че е живяла във време, в което жените не са били смятани за нещо особено.

Замислям се аз какви грижи полагам за външния си вид, за моята кожа например. Почти никакви. А трябва. Когато бях на 20 години, подминавах с насмешка статиите за кремове за жени над 25. Сега внимателно оглеждам какви кремове има за моята възраст. След два дена навършвам 41 и въпреки че кожата ми все още изглежда млада, то е само докато не се вгледам в бръчиците около очите, шията и т.н.  Кожата ми изсъхва и ще й помогна, ако я мажа редовно с крем за да я хидратирам. Това не ме прави „кифла“. Мога и да я парфюмирам. И го правя смело. Обичам да се грижа себе си. Това не ме прави роб на козметиката. Мога да се глезя с най-доброто, разбира се – според възможностите си, за да се чувствам така, както съм била създадена – съвършена.

Същите грижи полагам и за косата си. Обичам прическата ми да е рошава. И полагам грижи за това. Съпругът ми ме глези, като ми купува онзи лак за коса, който най-добре ми помага да изглеждам така, както аз се харесвам.

Виждате ли, Бог ни е създал съвършени. Няма нито една част от нас, която да не е направена с цел и умисъл. И докато не престана да говоря как кожата ми тук е увиснала, как прасците ми са дебели, глезените ми направо липсват, а раменете ми са хлътнали, никога няма да го почувствам това съвършенство.

Затова следващият път когато застанете пред огледалото, се постарайте да се видите през Божиите очи. Виждате ли онази трапчинка, точно под дясното ви око, когато се усмихнете? Това е печатът на Бог за вашата неповторимост. А като се усмихнете, забелязвате ли как блясва лицето ви? Когато се затичате, усещате ли силата, която Бог е дал на краката ви? Когато се разхождате, усещате ли грацията, с която се движите?

Всичко това е направил Бог за вас. Вземете си го сега.

Люба Канелова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s