как се храним

29.03.2017 г.
3 ден от плана СВОБОДА в ТЯЛОТО
библейски текст: Данаил 1 глава, стихове 3-15


Днес ще обърнем внимание на начина, по който се храним. Днешният ни прочит е от книгата на любимия ми пророк – Данаил. Знаете ли, че Данаил е бил на 15 години, когато е бил взет в плен и е бил представен в двореца пред цар Навуходносор? Аз не знаех. Научих го снощи. (Интернет знае много неща.) И сега още повече ме изумява и възхищава неговата посветеност на Бога във всичко. Когато началникът на скопците казва на Данаил и неговите приятели, че в период от три години ще ядат от най-изисканите царски ястия и ще пият от най-вкусното вино, пророкът „решава в сърцето си да не се осквернява с царските ястия“ и избира в продължение на десет дни да яде само зеленчуци и да пие вода. Всички знаем какво е станало. След 10 дни Данаил и приятелите му изглеждали по-добре и по-жизнени от останалите младежи, които са се наслаждавали на царските ястия.

Ако зависи от мен, аз ще ям само пици, сандвичи и дюнери. Ще хапвам по някой шоколад за разнообразие и ще пия кафе и кола. Ако се сетя, че главата ме боли, защото не съм пила вода, ще си позволя да пийна и две чашки вода. Слава Богу, менюто на света не зависи от мене! Аз мога да си го позволя, защото стурктурата ми е такава. Слаба съм, въпреки всичката неполезна храна, която съм изяла. Мога да си позволя да ям junk food. Но какво да кажем за момичетата и жените, които стриктно следят какво ядат, защото не се харесват как изглеждат – или са по-пълни, или са изключително слаби (направо кльощави)?

Всъщност, всяка една от нас изглежда прекрасно в очите на Бог. И в момента, в който видим как ни вижда Той… съм убедена, че ще зарежем всички диети. Ще започнем да обичаме тялото си такова, каквото е. Ще му помагаме да се чувства добре, като му даваме възможност да се движи (нещо, за което е създадено), ще му даваме правилната храна в нормалните количества и грам няма да ни пука дали сме с 2, 3 или 5 килограма отгоре.

Защото страшно и чудно сме направени!

Люба Канелова

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s