как се грижа за тялото си?

28.03.2017 г.
2 ден от плана СВОБОДА в ТЯЛОТО
библейски текст: Марк 6 глава, стих 3


Като бивш спортист, знам колко е хубаво тялото ти да е стегнато и да се грижиш за него. То ти се отблагодарява, като те прави да изглеждаш перфектно дори и в по-зряла възраст. Прави те изглеждаш по-млад, отколкото си (или отколкото се чувстваш понякога). За да се случи това обаче, се иска дисциплина. Не само духовна. Повече ходене, повече движения и упражнения.

Мисля си за Исус. Той не е бил само духовен учител и наставник. Бил е и дърводелец. (Марк 6:3)  Занаятчия. Работил е с триони, длета. Правил е – според думите на Юстин Мъченик – плугове и яреми. Тоест за работата, която е извършвал, се е изисквала сериозна физическа подготовка. Не знам дали е правел лицеви опори и коремни преси. Съмнявам се да е правел по две обиколки около Назарет за издръжливост, но знам, че не е бил занемарен физически и е полагал усилия, защото материалите, с които е работел, са били тежки.

И се замислям аз колко внимание отделям за доброто си физическо състояние. Движа ли се достатъчно или седя по цял ден на стола пред компютъра? Ходя ли достатъчно пеша, за да се активизира кръвообращението ми или съм постоянно зад волана? Вдишвам ли достатъчно чист въздух с пълни гърди или скачам директно в колата и после в офиса?

Люба Канелова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s