Скучен живот

28.01.2017 г.
6 ден от плана СВОБОДА в ДУХА
библейски текст: „Но сега, като се освободихте от греха и станахте слуги на Бога, имате за плод това, че отивате към святост, която води към вечен живот.“ (Римляни 6 глава, стих 22)


Свободата е чудесна! Чувстваме се олекнали, умити, поставени на широко; все по-лесно се радваме, по-често се усмихваме. Така е, когато приемем Христовата жертва и изповядаме, че Исус е Господ. Но и със сигурност сме се отказали от нещо, спрели сме да вършим друго или сме се отрекли от трето. Това се случва, когато заради жертвата на кръста, разрушаваме някои мостове към миналото.

Но свободата, сама по себе си, не може да определи живота ни занапред. Тя не е източник на живот. Тя е следствие от направени избори и взети решения. Тя е като динамитът в патрона, който изстрелва куршума със сила. Веднъж освободени, не спираме дотук. Ние оттук започваме!

За някои пътят на освещението изглежда скучен и безинтересен. Измъкнал си се от примката на греха, но и някои удоволствия са престанали. Прекъснал си дори някои приятелства, заради лошото им влияние върху теб, но сега пък ти е празно… Очакването за по-добър живот ти се изплъзва. И определено не си имал такава представа за свободата.

Свободата дава начален тласък на освещението. И твърде вероятно е понякога да ти стане скучно и празно. Но е така, защото се пълниш с нещо ново и чисто. Вървиш по съвършено нов път и този път не си сам. Святият Дух те “навигира”, променя сърцето ти и вече не си същият.

Не се отказвай. Защото много скоро ще забележиш, че си започнал да се радваш на всички малки неща, които те доближават до Бога; превърнал си в ценност всеки момент на близост с Отец; и си сигурен, че копнежът за по-дълбоко общуване с Твореца, е роден в освободеното ти от греха сърце.

Тогава вървенето ти към вечния живот се превръща във вълнуващо приключение.

Ива Цветкова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s