Къде си?

27.01.2017 г.
5 ден от плана СВОБОДА в ДУХА
библейски текст: „А Господ е Духът; и където е Господният Дух, там е свобода.“ (2 Коринтяни 3 глава, стих 17)


Вълнувам се, когато чета този стих. Струва ми се някак неестествено вмъкнат сред другите думи на апостол Павел в посланието му към църквата в Коринт. В цялата 3-та глава Павел говори за Божията слава, за служението, прави връзка между Стария и Новия завет и изведнъж… бам!

„А Господ е Духът; и където е Господният Дух, там е свобода.“

Истина е, че когато Святият Дух ръководи, говори и ни разкрива истината, това носи свобода. Но това ли е всичко? Дали ако го няма този 17-ти стих, посланието на апостола ще се промени? Не съвсем. Дали силата на словото ще отслабне? Вероятно не.

Според мен този стих има голямо значение за утвърждаването на повярвалите в Христос. Както на тези в Коринт, така и на нас, които приемаме това послание и за себе си. Тези думи са като кръстопът! Стигна ли до тях, няма как да ги пропусна и да не се замисля. За отношението ми към Господа и дали сърцето ми е отворено да приема и да се променя; за връзката ми с Него и дали се приближавам ежедневно; за позицията ми пред Твореца и дали, докато общувам с Него в молитва, лицето ми ще просветва.

„А Господ е Духът; и където е Господният Дух, там е свобода.“

Често, в пътешествието „живот“ духът ми стига до този кръстопът и прошепва: „Къде си, Святи Душе?“ И когато Го усети, свободата в мен се разширява. А аз се утвърждавам.

Ива Цветкова

Реклами

One thought on “Къде си?

  1. ДАНИЕЛА каза:

    Имаме чудна подкрепа в лицето на Святия Дух .Той е най-високочувствителната и най-високоинтелигентната личност на Вселената.Най нежната и грижовна личност.Само чрез Него можем да се доближим до Бога и да получим утеха и праведни наставления.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s