Копнеж

23.01.2017 г.
1 ден от плана СВОБОДА в ДУХА
библейски текст: „В притеснението си призовах Господа; Господ ме послуша и ме постави на широко място.“ (Псалм 118 глава, стих 5)


“…Няма истинска промяна, без промяна на духа в нас. И няма промяна на духа, без излизане на свобода. А свободата на духа я дава само Христос.” (Органайзер на ЛИЯ за 2017 г.)

Преди да закопнеем за свобода, е нужно да се видим в клетката, да осъзнаем, че свободата ни е била отнета и да закопнеем да си я върнем обратно. Лесно е да кажем кога имаме нужда от свобода – когато сме вързани, затворени, притиснати в ъгъла; когато сме притеснени от обстоятелства, трудности и непреодолими прегради.

По-трудно е да видим, че сме вързани, когато ни е “широко около врата” и нямаме проблеми; когато навреме си плащаме сметките и не се налага да пътуваме в градския транспорт с едно билетче няколко пъти. Тогава клетките ни може да са декорирани, красиво тапицирани и гарантиращи удобства. Но пак да ни е нужна свобода.

В някои редакции на Библията Псалм 118 е озаглавен “Благодарствена молитва за победа”. Когато цар Давид го е писал, вероятно е дишал дълбоко в свободата от преследването, атаките и враговете. Знаел е, че щом има преследване, ще има и избавление; щом има трудност, ще има и изход; щом има затвор, ще има и свобода. Обаче само ако се надява на Господа, а не уповава на човека. (ст. 8).

За нас днес Исус Христос е единственият източник на свобода. Само Той ни дава право да живеем свободни отвътре. И заради Неговата жертва, връзките на греха са разкъсани и нямат сила в живота ни.

Но копнежът за свободата е наш.

Ива Цветкова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s