Растеж и дисциплина

17.12.2016 г.
6 ден от плана „Най-важните писма“
библейски текст: 2 Петрово 1 глава


17-12Повечето християни искат да растат в Господа, особено когато са нови във вярата. Обаче с времето, ентусиазмът да растат намалява. Установяваме се в една еднообразна рутина и единственото, което расте, е нашето духовно самодоволство.

Когато се чувстваме духовно заседнали на едно място, Бог продължава да иска ние да растем в благочестие. Докато станем съвършени като Исус Христос, което ще се стане когато Го видим, все още имаме възможност и посока да растем.

В текста, който четем днес, апостол Петър ни дава мъдри съвети как да израстваме в благочестие и святост.

Истината е, че няма как да го направим без преднамерена дисциплина и усилие. Интересно е, че Петър е известен със своята прибързаност, но тук той изявява умишлен, дисциплиниран подход към духовен растеж. И казва: “Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко, което е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила” (2 Петър 1:3).

Духовното израстване е дълъг процес. То е като диета или програма с упражнения. Има резултат само когато се упражняваме редовно и го правим достатъчно дълго време. И тогава ще можем да се наслаждаваме на резултати.

Нека Новата година бъде година на растеж в благочестие и святост чрез Божията благодат. Да бъдем целенасочени и усърдни!

Мануела Манолова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s