Преобразен страхливец

16.12.2016 г.
5 ден от плана „Най-важните писма“
библейски текст: 1 Петрово 1 глава


16-12Всеки човек си има своите страхове, слабости и пропадания. Би било нечестно от наша страна да твърдим, че никога не сме се страхували или не сме предавали някого с поведението си. Разбира се, всеки от нас зорко крие подобни моменти от живота си.

Апостол Петър, обаче, нямаше този шанс. Всички ние четем неговата история и преповтаряме урока от отричането му от Исус Христос! Същият този Петър, който се отрече от своя Господ, защото се уплаши от думите на една слугиня, петдесет дни по-късно се изправи и проповядва без страх пред 3000 души!

Какво предизвика промяната в Петър? Кое преобрази характера му?

Ако бяха минали поне няколко години, в които постепенно да наблюдаваме промяната в апостола, сигурно щяхме да се изкушим и да предположим, че става въпрос за някакво самоусъвършенстване или успешна терапия. Но за 50 дни дори и най-великите терапевти не могат да постигнат подобен резултат.

Апостол Петър беше преживял СВРЪХЕСТЕСТВЕНО ПРЕОБРАЗЯВАНЕ. Святият Дух го беше преобразил и превърнал в мощен инструмент за благовестие.

Ако искаш Бог да те преобрази и да те употребява за инструмент на благовестието, „… стегнете ума си, бъдете въздържани и имайте пълна надежда за благодатта“ (1 Петрово 1:13)

Таня Конярова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s