Исус – мост над пропастта

23.11.2016 г.
10 ден от плана „Наследството на Павел“
библейски текст: Колосяни 1 глава


23-11Веднъж изненадващо ми казаха: „Искам да те попитам нещо. Аз вярвам, че има една сила, нещо повече от нас. Познавам християнските учения и на католиците, и на протестантите, и много други учения. Но едно нещо не мога да разбера. Каква точно е ролята на Исус?“ Искрено се зарадвах на този въпрос. Това отваряше пред мен широко вратата за благовестие.

Днес много хора вярват в нещо. Твърдят, че знаят всичко за християнството и учението на църквата, но едновременно с това следват различни езически учения и практики, които нямат нищо общо с Бог. За съжаление много от тези хора никога не са прочитали дори един пасаж от Библията, а само са гледали отстрани или са чували слухове от други хора. При цялото знание и лесен достъп до информация днес, все още много хора въобще не научават за същината на благовестието и на евангелието. Самите ние, като вярващи, често сме въвлечени в разговори, в които се опитваме да обясняваме различия и практики на една или друга деноминация. Опитваме се да отговорим на различни теологични въпроси, да обясним ролята на мъжа и жената в семейството, защо съществува брака, да представим доказателства за сътворението и т.н. А всъщност забравяме да обясним на хората какво направи Исус за тях.

В други ситуации пък се опитваме да покажем на хората около нас, какво означава да си християнин, чрез нашите добри дела. Искаме да им помогнем с наши сили, с цел благовестие, но в много ситуации не се получава. Не постигаме желания ефект, защото не е по нашите сили.

Само Бог може да извърши чудото – да се докосва до сърцата и да променя хората. Само Той прави нещата да се случват, а ние сме инструмент в Неговите ръце. Понякога забравяме това и искаме ние да решим проблема, ние да извършим чудото, ние да се погрижим за разбитите сърца. И когато не се получава се разочароваме и питаме „защо“. Защото забравяме, че нашата част е само да доведем хората при Исус. Да им разкажем за жертвата на кръста и за изкуплението на греховете ни. Това е най-великото дело и е същината на евангелието. Господ Исус Христос даде живота си за нас, за да имаме вечен живот. И всичко това Той направи от любов. Велико е!

Исус дойде, за да възстанови връзката между грешния човек и святия Бог. Исус е единственият мост, единственият път, по който можем да преминем пропастта между Бог и човеците и да влезем в Неговата слава.

Трябва да не спираме да напомняме на хората Кой е Исус и какво е направил Той за нас. Трябва да им покажем, Кой е главният Герой и да заведем хората при Него. Само Исус може да промени трудната ситуация в живота им, да възстанови разбитото сърце, да излекува, да извърши нужното чудо. Само Исус и никой друг.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s