История на успеха

22.11.2016 г.
9 ден от плана „Наследството на Павел“
библейски текст: Ефесяни 3 глава


22-11Всеки иска да бъде успешен в живота си. Полагаме много труд и усилия, за да постигнем желаните резултати. Но как да измерим успеха? Едни го мерят в пари, други – в имоти, трети – в изминати километри и т.н.

В различните периоди от живота ни успехът има различни измерения и цели. Често оставаме неудовлетворени от постигнатото и се отправяме към нова цел и така до безкрай. А успехът остава все някъде далеч. Колкото и да спечелим в материалния свят, в душата ни винаги ще остане празнота, докато не я запълним с Исус. Бог не се променя и начинът, по който Той измерва успеха – също. Да придобием вечен живот чрез Исус Христос – това е най-големият духовен успех за човека.

Веднъж приели Исус в сърцата си като наш Спасител, всяка несигурност и неудовлетвореност ще изчезнат. Бог има неизмеримо повече за нас, отколкото можем да си представим и в най-смелите си мечти. Нашето знание е ограничено и дори мечтите ни са ограничени, но Бог е безграничен и Той е приготвил за нас невероятни благословения.

Веднъж приели Исус в сърцето си, остава да се доверим и отпуснем в Неговите ръце, и да започнем да опознаваме нашия Господ. Няма по-голямо удовлетворение и наслада за душата ни от това да навлизаме все по-дълбоко в познанието за Божията същност. Апостол Павел, макар и пишейки това послание от затвора, се е чувствал победител, защото е знаел, че е извършил Божията воля в живота си и е помогнал за разнасянето на благата вест и утвърждаването на вярата на новоповярвалите.

Нека днес да помолим Господ да започне да ни показва „що е широчината и дължината, височината и дълбочината“ на Христова любов и да ни открива Себе Си в пълнота. Опознаването на необятната същност на нашия Господ ще ни направи истински успешни и щастливи.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s