Писмо от затвора

21.11.2016 г.
8 ден от плана „Наследството на Павел“
библейски текст: Ефесяни 2 глава


21-11Днес е време за промяна. Отвори вратата и пусни Живота да влезе вътре. Разруши стените на сърцето си и пусни Царя да влезе и да седне на трона! Престани да се заграждаш в мрачни кътчета. Отвори широко прозорците и пусни светлината да влезе вътре!

Исус дойде, за да ни съживи и да ни избави от оковите на греха. В огромната си милост и любов към нас Бог ни подари спасение чрез вяра в Исус Христос. Той направи път за нас и протегна ръката Си към нас, когато бяхме все още затънали до гуша в греховете си, когато бяхме далеч от Него и тънехме в тъмнина. Бог пожертва Себе Си и плати цената за нас, за ни подари спасение по благодат, чрез вяра.

Сега, когато имаме този безценен дар пред нас и знаем високата цена, която е била платена за него, ще продължаваме ли да се заключваме с скришната си стая и да вършим потайните си дела? Ще продължаваме ли да държим в сърцето си гняв и непростителност към някого? Ще продължаваме ли да бъдем различни и двулични, когато не ни виждат?

Днес е денят, в който можем да се освободим от оковите на греха и да заживеем в свободата, която имаме в Исус. Нека обърнем гръб на желанията на тленната ни човешка плът и са обърнем към вечните обещания на живия Бог. Ако отворим днес вратата и пуснем Исус в живота си, ако Му позволим да седне на трона на сърцето ни, Той ще ни подари вечен живот. Наш е изборът дали да пуснем светлината вътре в дома ни или ще си останем уж скрити в тъмнината. Защо да продължаваме да се лутаме и да се блъскаме в тъмнината?! Днес е времето да направим промяна и заживеем в богатството на Божията слава.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s