Практични съвети

17.11.2016 г.
4 ден от плана „Наследството на Павел“
библейски текст: Римляни 12 глава


17-11Височината на един възрастен човек е средно около 160-180 см, а средното тегло е между 50-80 кг. Спрямо тези размери 4 мм според вас много ли са или малко? Попитайте мъж, който се опитва да изкара 3-4 мм песъчинка от бъбрека си и ще разберете колко много болка и поражение върху човешкото тяло може да да причини нещо толкова мъничко. Когато изпитваме болка някъде в тялото си, искаме тя да спре, независимо в коя част на тялото е. В подобен момент осъзнаваме колко е важна всяка една част от човешкото тяло, всеки орган, всяка тъкан.

Всеки орган и всяка част на тялото ни има специфична функция, която е важна за правилното функциониране на цялото тяло. Ако само един орган е болен, цялото тяло е болно. Ако дейността само на един орган се влоши, това обикновено води до дискомфорт и болка в цялото тяло. Всичко вътре в нас работи заедно, в перфектен синхрон и ако това се наруши страда цялото тяло.

Както Бог е създал всеки един орган в тялото различен и с негова специфична дейност, така че всички органи да работят заедно за доброто на цялото тяло, по същият начин Бог е създал и нас хората. Всеки човек е създаден със специфичен талант и способности, различни от тези на другите, за да можем да служим и да си помагаме един на друг.

В човешките очи, някои таланти и способности изглеждат по-желателни от други и много хора се стремят към тях. Всеки иска да бъде ръководител, всеки иска да бъде под светлината на проекторите, всеки иска да е над другите. Но ако всички са ръководители, няма да има кого да ръководят. Ако всички са на сцената, няма да има кой да ги гледа. Не може всички да правим едно и също, точно както нашето тяло не е изградено само от сърца или само от бъбреци, или само от очи.

Когато всеки върши своята си част, цялото тяло или цялото общество функционира правилно. Нито един орган от тялото ни не може да съществува сам за себе си. Той се нуждае от останалите. Така и ние хората се нуждаем от другите около нас.

Каква е твоята дарба? Какви са твоите способности? Попитай Господ да ти ги покаже и да те научи как и къде да ги прилагаш за Негова слава.

Павел ни напомня да правим всичко това, за което сме призвани, с усърдие и прилежност. Да служим искрено и от сърце, да даваме най-доброто от себе си.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s