Живот чрез Духа

16.11.2016 г.
3 ден от плана „Наследството на Павел“
библейски текст: Римляни 8 глава


16-11Слънцето бавно изгрява над морските вълни и огрява с лъчите си ситния бял пясък на плажа. Образуваните от отражението във вълните слънчеви зайчета отбляскват по стените и тавана на стаята. Нежните ранни слънчеви лъчи погалват лицето ми и аз отварям очи – започва нов ден.“

Това е картината, която си представям, мечтаейки за перфектното начало на деня. Каква е картината на твоите мечти? Красивите картини, които рисуваме в мечтите си или сме виждали с очите си не биха съществували, ако първо Бог не беше създал земята и живота на нея, нито слънцето или луната. В началото „земята беше пуста и неустроена, и тъмнина покриваше бездната, и Божият Дух се носеше над водата. И Бог каза: „Да бъде светлина.“ И стана светлина.“ (Битие 1:2)

Бог в своята любов към нас хората, създаде и устрои за нас всичко това. Бог създаде слънцето за да ни дава светлина и то е там за нас всеки ден. Понякога обаче небето е покрито с облаци и денят е сив и мрачен. Сега, когато настъпва есента тази сива картина започва да се превръща във всекидневие. Понякога слънцето остава скрито зад облаците за дни. С отминаването на времето започваме постепенно да забравяме за слънцето и топлината на лъчите му, и започваме да привикваме към мрачните, студени дни. Но всъщност слънцето е там през цялото време, ние просто не го виждаме. То е там зад облаците. Ако полетим нависоко и надникнем над облаците ще видим, че слънцето не само си е все там, но продължава да свети все така силно и ярко.

Нещо подобно се случва и в духовния ни живот. Когато сме в църква или в голямо събрание се наслаждаваме на силата на Божия Дух, усещаме Божието присъствие и виждаме Божиите чудеса. Но когато се върнем обратно в сивото ежедневие и грижите и тревогите изпълнят мислите ни постепенно, забравяме за силата на Божия Дух. Започваме да се чувстваме безсилни и безпомощни и някак си не виждаме изходен път. Проблемът пред нас е толкова голям и всеки момент ще ни смачка с тежестта си. Забравяме, че слънцето е все там над облаците. Врагът на душите ни ни заблуждава с лъжливи мисли, че силата на Божия Дух е била само за Библейските времена или пък че се проявява само на големи конференции, или пък само чрез определени хора. Истината обаче е, че Бог е същият вчера, днес и завинаги. И силата на Божия Дух остава непроменена. Същият Дух, Който съживи Исус от мъртвите живее днес в нас.

Имаш ли нужда от чудо в живота си? Чувстваш ли се безсилен и немощен? Припомни си, че Божият Дух живее в теб и чрез силата на Този Дух имаме живот, имаме победа. Припомни си, че силата Му не е отслабнала. Повярвай и се довери на силата на Святия Божий Дух и Той ще ти даде изобилен живот и победа.

Ако пък все още не си поканил Божият Дух да заживее вътре в теб, отвори сърцето си и Го покани сега. Не отлагай повече. Приеми Го днес.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s