Ограничението на закона

15.11.2016 г.
2 ден от плана „Наследството на Павел“
библейски текст: Римляни 7 глава


15-11Харесвате ли супергерои? Имате ли си любимец от филмите или комиксите? Мечтали ли сте си като дете да бъдете един от тях? Днес има толкова много комикси и филми за супергерои, че човек не може да ги изброи, а и постоянно измислят и нови. Но какво е общото между тях и какво точно ни привлича към тях?

Всеки супергерой има супер сили, които го отличават от „обикновените“ хора. Да бъдеш различен и неповторим, определено се харесва на всички. Но си мисля, че още повече ни харесва идеята да притежаваме свърхестествени способности. Общото между способностите на супергероите е, че те разчупват законите на физиката и прескачат общите норми. Иска ни се надскочим ограниченията, които има нашето тяло. Да бъдем по-бързи, по-силни, да можем да летим… Мечтите и фантазиите ни често преминават всички ограничения на физическото ни тяло и политат на високо.

В Римляни 7ма глава ап. Павел също ни говори за ограничението на плътта и висотата на духа. Използвайки своя типичен стил на теза и антитеза, той ни помага да осъзнаем, че духовното и плътското ни естество се подчиняват на два различни закона. Тези два закона са диаметрално противоположни. Единият е законът на плътта и на греха, а другият – на Духа и на живота. Сблъсъкът е неизбежен, а бойното поле сме самите ние. Всекидневно всеки един от нас води тази борба. Плътта ни постоянно желае обратното на духа. Ако погледнем през плътските си очи ще приемем светките норми и порядки около нас за напълно нормални и естествени. Но през духовните си очи ще видим, че нормите на този свят са напълно изкривени и стоят далеч от Божия закон. Наша е отговорността накъде ще се насочим.

Битката с плътта ни не е лесна, но чрез Исус Христос, нашият Господ, имаме сили да живеем по Божия закон. Ако искаме да бъдем супер герои, да преборим греховната ни плът и да разчупим нейните окови, трябва да се обърнем към източника на нашата „супер сила“ – Исус Христос. Той ще ни даде всичко необходимо за да победим и заедно с това да придобием живот и то живот във вечността.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s