Лекарството „вяра“

14.11.2016 г.
1 ден от плана „Наследството на Павел“
библейски текст: Римляни 1 глава


14-11Случвало ли ви се е да се сблъскате с проблем, чието решение не знаете? Ако сте като мен, сигурно това ви се случва всекидневно. Какво правим в такава ситуация? Много хора днес прибягват до услугите на „Google” и там намират отговор за всичко. Щастливи сме, когато на екрана бързо изскочат заглавия като: „Пет стъпки за…“, „Успешна формула за…, приложима веднага“, „Бързо решение за… в три последователни действия“, „Решение за… само за 5 минути“ и т.н. Но за някои проблеми търсачката не намира нищо и тогава трябва ние да се замислим, да отделим време и да решим задачата. По-лесно ни е просто да следваме написаните стъпки, отколкото да се насилваме сами да търсим решение.

По подобен начин хората се опитват да намерят решение и за духовните си проблеми, опитвайки се да намерят вътрешен мир и надежда за вечността. Много от тях се зачитат в бляскавите заглавия на света, който им предлага „4 стъпки за постигане духовен мир“ или пък „3 дестинации за спасение на душата“. Готови са да последват напътствията на някое гуру или да изпълнят невероятни физически упражнения, за да постигнат „духовно извисяване“. Някои хора предприемат дълги и трудни поклоннически пътешествия по света, защото са им казали, че ако посетят определените места ще постигнат душевен мир, ще заслужат спасение. Опитват се да си заслужат спасението, да си го спечелят. Но колкото и усилия да полагат и колкото и средства да изразходват в следване на човешки предписания, в крайна сметка удовлетворение нямат и винаги отвътре им остава празно. А спасението и вечният живот остават далеч.

Така е, защото Бог ни казва, че единственият път за спасение е чрез вяра в Исус Христос. Единствено и само чрез вяра в Исус Христос. Заблудите са толкова разпространени, че понякога дори и вярващите се опитват да си спечелят спасението чрез добри дела, чрез следване на определени традиции и човешки правила. Дотолкова се съсредоточаваме в „правенето“ на нещата, че забравяме защо ги правим. Апостол Павел ни напомня, че има само едно решение за нашия проблем – вяра в Исус Христос. Безупречно доверие и упование в Исус за всичко и особено за нещата, които не знаем, не разбираме и по човешки някак ни изглеждат невъзможни.

Има ли нещо в живота ни, което се опитваме да решим сами или пък следваме човешки стъпки за излизане от ситуацията, а всъщност проблемът все остава? Днес е моментът, в който можем да предадем всичко в Божията ръка и да Му се доверим. Наш е изборът дали да вземем „лекарството“ вяра в Исус Христос или да продължим сами.

Повярвай в Исус и Му се довери за всичко!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s