Да се хвалиш със слабостта си

30.10.2016 г.
14 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: 2 Коринтяни 12 глава


30-10„…със себе си няма да се похваля, освен с немощите си… И тъй с преголяма радост ще се похваля с немощите си, за да почива на мене Христовата сила“

Странно е, че Павел свързва немощите си с изявяването на Христовата сила. Според човешките принципи, трябва да изтъкнеш силните си и успешни страни, а да прикриеш и да не подчертаваш слабостите си. Не е логично да показваш, още по-малко да се хвалиш със слабостта си. Апостолът, обаче, очевидно знае нещо, което ние или все още не сме осъзнали или не искаме да приемем. А именно, да признаем, че силата и естествените ми дарби са крайно недостатъчни и незначителни в сравнение с Христовата сила. Нещо повече, Павел с радост се отказва от всяка сила, знание и успех, който има, за да се похвали само с онова, което е приел от Самия Христос.

Не може да приемеш докрай Христовата сила, докато се хвалиш с онова, което си постигнал по човешки. Не може да получиш изобилието на Христовата благодат, докато не признаеш собствената си греховност и слабост.

Господи, моля Те помогни ми да осъзная, височината, дълбочината и богатството на Твоята сила и любов. Да я пожелая с цялото си сърце и с доверие в Теб. Благодаря ти, искам Ти да бъдеш моята благодат и сила и живот.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s