Пръстени съдове

29.10.2016 г.
13 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: 2 Коринтяни 4 глава


29-10„А, ние имаме това съкровище в пръстни съдове, за да се види, че превъзходната сила е от Бога, а не от нас.“

Преди години имах съученичка, с която трудно се разбирах. Поведението й беше твърде горделиво и пренебрежително! Баща й беше ректор и уважаван професор. Тя, обаче, не беше нито професор, нито ректор. Но тъй като, беше негова дъщеря, си мислеше, че авторитетът му й принадлежи и може да се ползва от позицията му. Това не само ме дразнеше, но понякога бях свидетел как изпадаше и в глупави ситуации.

За съжаление, много често това се случва и с нас християните. Тъй като сме деца и служители на един велик Бог, Който в Своята милост и любов ни дава достъп до власт и помазание, което е твърде голямо и мощно действащо в нашия и живота на другите. Но ние се увличаме и започваме да си мислим, че тази сила и власт са наша заслуга или лична характеристика. Като забравяме, че сме хора – слаби, грешни и без собствена праведност. Ние не сме нито Бог, нито Святия Дух. А, ПРЪСТЕНИ СЪДОВЕ, изпълнени с небесни дарове и съкровище, които са ни дадени по милост и благоволение от Бога, за да се прослави и издигне името Му! Защото на Бог принадлежи и славата и силата!

Милостиви Татко Небесни, благодарим Ти, че Си ни видял и избрал, за да излееш в несъвършената ни душа, Своя Дух! Благодарим Ти, че си ни избрал и призовал, за да ти служим, дал си ни от дарбите Си и служения, заради делото на Благовестието. Моля Те, помогни ни да помним, че без Духа и водителството Ти ние сме безполезни слуги. Искаме да Те издигнем над всичко, да ти отдадем слава и почит, и да отразяваме Твоята превъзходна сила!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s