Последният враг

28.10.2016 г.
12 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: 1 Коринтяни 15 глава28-10„… докато положи всички врагове под нозете Си. И смъртта, най-последен враг, ще бъде унищожена… А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното Слово: „Погълната беше смъртта победоносно“

Смъртта не е от най-приятните теми за разговор. Защото според Божието Слово тя е „враг“, част от грехопадението и негово естествено последствие. Но докато живеем в това тяло, което е преходно и подлежи на промени, на остаряване и разболяване, темата за смъртта е актуална и реална. Смъртта е винаги разтърсваща и отблъскваща. Тя, обаче ни напомня, че за да се облечем в безсмъртие, трябва да преминем през нейната врата.

Всички ние копнеем да отидем в Небесното царство, но „плът и кръв не могат да наследят“ това царство, защото пръстните ни несъвършени, белязани от грехопадението тела не могат да влязат там. Затова трябва да се изменим и да облечем нетленно тяло. „Не всички ще умрем“, казва Павел, не всички ще вкусят смъртта, не всички ще се срещнат с последния враг, НО ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ИЗМЕНИМ, за да можем подобно на възкръсналия Христос, да приемем ново, прославено, неподвластно на смъртта, греха и суетността тяло. Така изменени, ще посрещнем в облаците нашия Господ и Спасител Христос Исус!

Боже, благодарим ти за възкресенската сила на Христос! Която вярваме, че един ден ще възкреси и нас за вечен живот. Моля те, помогни ни да бъдем верни и твърди за теб. Битката е трудна, плътта е силна, но ТИ ПОБЕДИ ВСИЧКИ ТЯХ! Молим Те, Святи Душе, да ни водиш и да ни даваш мъдрост, за да избягваме клопките и капаните на сатана. Благодарм ти, Господи и ожидаме избавлението си и представянето ни като Твои Синове в Царството Ти!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s