Контрол на слуховете

26.10.2016 г.
10 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: 2 Солунци 2 глава


26-10„И тъй стойте твърди и дръжте онова, което сте научили от наше слово или послание“

Вярвали ли сте някога на слухове? Е, на мен ми се е случвало. Обикновено слуховете започват с „Един човек ми каза, че…“ или „Разбра ли, че…“. Слуховете имат една много специфична характеристика. Те съдържат някаква истина, но обикновено силно украсена от всеки, който е чул и решил да го предаде. Никога, никога не може да имаш доверие на слух, дори и да ти го разказва най-близкият ти човек, защото при разказването всеки употребява свои думи и интерпретация! Проблемът още е, че слуховете са едни неясни и измислени твърдения, със съмнителен произход, но звучащи много убедително.

Затова и апостол Павел предупреждава солунците да не вярват, да не се смущават или залитат от „послание, уж от нас предадено“. Сатана използва подобни слухове и клюки за да ни пълни с лъжи и заблуди!

Едно от нещата, за които често допускаме различни заблуди и лъжи е края на света! Затова и апостолът пише, че има ясно поставени времена и действия на сина на погибелта – Антихрист, които трябва да се случат преди края на света. Не може да залитаме и вярваме на всякакви предания и слухове за края на света. Словото на Бога ясно говори, че тези, които са призовани и спасени от Господ Исус Христос, няма защо да се притесняват от нищо, защото Той по благодат ни даде вечна утеха и добра надежда, за да „утвърди сърцата ни във всяко добро слово“.

Скъпи Господи, благодарим Ти за милостта и спасението по благодат. Вярваме, че Ти ще ни опазиш от всяко зло и ще бъдем винаги с Теб. Моля Те, да премахнеш всеки страх от сърцето ми и да ми покажеш колко много ме обичаш и искаш да бъда с Теб! Вярвам, че няма да ме оставиш никога и ще бъда с теб за цялата вечност!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s