Подготовка за края

25.10.2016 г.
9 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: 1 Солунци 3-4 глава


25-10„Защото Сам Господ ще слезе от небето след заповед, глас на архангел и звук на Божия тръба и най-напред ще възкръснат умрелите с вяра в Христос. След това ние, останалите живи, ще бъдем грабнати заедно с тях на облаци, за да посрещнем  Господа във въздуха, и така ще бъдем завинаги с Господа.“

Темата за смъртта и за края на живота е винаги притеснителна и потискаща. Почти толкова обаче притеснителна е и темата за начина, по който ще отидем при нашия Господ. Павел, знаейки точно за тези притеснения на солунците, им говори за края на човешкия живот и то от перспективата за началото на другия живот, вечния, истинския живот с Господа.

Павел насърчава вярващите да не се страхуват да говорят за края, а да се утешават един друг, като си напомнят, че КРАЯТ НА ЗЕМНИЯ ЖИВОТ Е САМО НАЧАЛО НА ИСТИНСКИЯ ЖИВОТ С ИСУС ХРИСТОС!

Господи, благодарим Ти за Твоя съвършен план да ни прибереш отново у дома при Теб! Моля те, дръж ни будни и трезвомислещи и напомнящи си думите Ти, че ще дойдеш и пак ще ни вземеш, за да бъдем завинаги с Теб! И да няма повече раздели и смърт! Благодарим Ти и остани с нас, в мислите ни, в сърцата и душите ни! Амин!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s