Смесени резултати

24.10.2016 г.
8 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Деяния на апостолите 17 глава


24-10„Още през нощта братята отпратиха Павел и Сила в Бер…, те отидоха в синагогата на юдеите, които бяха по-благосклонни от онези в Солун.“

Апостол Павел е имал обичай, когато влезе в някой град да отиде в синагогата и първо там да проповядва на юдеите за Христос. Затова и когато пристига в Солун първо отива и говори за Исус на юдеите. Но всички онези, които не повярваха на благовестието му, не само че не откликнаха, но и завистта им ги предизвика да причинят зло на Павел и неговите съработници. По-интересното е, че когато изгониха Павел от Солун и той отиде в Бер, апостолът не смени тактиката. Той отново отиде в синагогата и отново първо говореше на юдеите за Исус!

Интересно е защо Павел направи обичайното си поучение. Днес ни учат, че ако едно нещо не работи, вземи го смени. Измисли нещо по-различно, актуално и ново. Нещо, което е по-модерно. Ако трябва дори промени благовестието си, така че да отговаря на желанията и потребностите на хората! Трябва ли да стоим в старите методи и да подражаваме на Павел или да измисляме все нови и нови за да сме атрактивни и модерни?!

Апостол Павел беше научил едно и то не касаеше методите и средствата на неговото благовестие! Павел знаеше, че той е само инструмент на Благовестието! Бог е Този, Който действа в човека и го довежда до спасение! Святият Дух изобличава за грях, за правда и за съдба! Не моите или Павловите методи!

Не търси и не се облягай на своята опитност, рутина или знание, защото ти и аз сме САМО ИНСТРУМЕНТИ В РЪКАТА НА БОГА! Не е важно дали ще те приемат хората, дали ще си успешен или неуспешен, дали ще имаш много последователи или никой няма да те познава, дали ще говориш пред събрания от хиляди или пред група от десетина деца! ПАВЕЛ ЗНАЕШЕ, ЧЕ ВАЖНОТО Е ДА СЕ РАЗНАСЯ БЛАГАТА ВЕСТ! А ОСТАНАЛОТО СВЯТИЯТ ДУХ ЩЕ НАПРАВИ КАКТО МУ Е УГОДНО!

Скъпи Святи Душе, моля Те, употреби ни като инструменти на Благовестието! Изпълни ни с дарбите Си, за да Ти служим с радост и смирение! Защото само на Теб принадлежи силата и славата! Амин!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s