Кой е по-важен?

23.10.2016 г.
7 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Филипяни 2 глава


23.10.jpg„Той, /Исус Христос/ Който беше Бог по природа, не се възползва от равенство Си с Бога, но унизи Себе Си, като стана служител и се уподоби на човек.“

Във времето, в което живеем, въпросът „КОЙ Е ПО-ВАЖЕН?“ е не просто актуален, а решаващ. Повече от всякога друг път, този въпрос кънти отвсякъде – психологически теории и идеологии, реклами, обществени и социални медии, теории на възпитанието и педагогиката, работни и семейни взаимоотношения.

ВСИЧКИ И ВСИЧКО КРЕЩИ – аз съм най-важният, най-значимият, определящият!

АЗ ТРЯБВА И СЕ СЪИЗМЕРВАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО СЪС СЕБЕ СИ!

Ето защо е твърде неразбираемо за нашия плътски, човешки мозък, как така Исус Христос от Назарет, се отказа от правата Си на Божий Син…

Как така можеше да извика 12 легиона ангели и да се отърве от смърт, а се отказа, за да стане ПОСЛУШЕН и то до смърт…

Как така само с изричане на ИМЕТО СИ повали на земята 250 въоръжени римски войника, а се отказа от силата, значимостта, славата и дори от живота, ЗА ДА СЕ УНИЗИ и да приеме върху Себе Си грехове, които не беше извършил.

Как така остави славата и природата Си на Бог Слово и се съопредели с човешки образ. СТАНА ПОДОБЕН НА НЕЩО МНОГО ПО-НИЩОЖНО, ГРЕХОВНО И СУЕТНО. СТАНА ЧОВЕК, КАТО ТЕБ И МЕН!

ЗЕМНИТЕ и НЕБЕСНИТЕ измерения са различни! На земята, за да се издигнеш, трябва да се поставиш над другите! Плътта ни казва: ТИ СИ ВАЖЕН! НЕ ПОЗВОЛЯВАЙ ДРУГИТЕ ДА ТЕ ИЗПРЕВАРЯТ!

В духовният свят е точно обратното – за да се възвеличиш, трябва да станеш послушен и смирен пред Бога. Защото само ако Бог те възвиши, ще бъдеш истински възвишен.

Святият Дух ни казва: Смири се, гледай на брат си и сестра си като на по-големи и значими и тогава Бог ще те въздигне!

Скъпи Исусе Христосе, Ти знаеш, че сме създадени и още живеем в пръстни и плътски тела, които воюват и желаят обратното на Духовното. Моля Те, помогни ни да избираме с волята си и да отстояваме решенията си, да бъдем подобни на Теб, да имаме Твоя ум и да гледаме на другите като на по-определящи и важни. Да не се опитваме да се поставим над тях, а да търсим Теб и да сме Ти послушни, дори и това да не ни носи удовлетворяване на желанията и щастието ни! Господи, само Ти може да ни помогнеш в битката с плътта ни и Сатана! Искаме и търсим Твоята Сила и благодат! В Името на Исус Христос! Амин.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s