Отклонение

22.10.2016 г.
6 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Деяния на апостолите 16 глава


22-10„Като стигнаха Мизия, опитаха се да отидат във Витиния, но Духът не ги пусна…“

На два пъти апостол Павел и младия тогава Тимотей, биват възпирани или отклонявани от Святия Дух в различна от планираната посока. Малко по-късно виждаме, че следствие на едно съновидение, Павел отива в Македония и там се случват чудеса, които Господ употребява, за да се спасят много хора и за разширяване на Божието Царство.

Послушанието на апостол Павел е наистина удивително. Павел е опитен служител, вероятно е планирал пътуванията си с молитва и под Божието водителство. Но въпреки това е готов във всеки един момент и ситуация да позволи последната дума да бъде на Святия Дух. Защото Божиите синове се водят и покоряват във всеки момент само на Божия Дух!

Дали ние сме готови да променим плановете, живота и служението си, съобразно Божието водителство? Колко често заставаме в крайно смирение и приемаме Божията дума, колкото и нестандартна и дори нелогична да е тя? Не беше логично Бог в последния момент да променя пътя на Павел! Но Павел последва Духа!

Гоненията, тоягите и затвора не му се разминаха, въпреки, че беше послушен на Божието водителство, но СПЕЧЕЛИ ДУХОВНАТА ПОБЕДА!

Скъпи Боже, моля те, научи ни как да бъдем смирени и послушни на гласа Ти, за да печелим ТВОИТЕ битки, за да извършим ТВОЯТА воля! Защото знаем, че само така може да достигнем до онази победа и награда, към която ни водиш! Исусе, ти знаеш, че сме пръстни и плътски човеци и нашето разбиране за добро и успех е различно, но моля Те, помогни ни да виждаме и разсъждаваме с ДУХОВНИЯ СИ УМ, за да постигаме ДУХОВНИ ПОБЕДИ В ТВОЕТО ИМЕ, ХРИСТЕ ИСУСЕ!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s