Легализъм

21.10.2016 г.
5 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Галатяни 3 глава


21-10„Явно е, че чрез закон никой не се оправдава пред Бога, защото е писано: Праведният ще живее чрез вярата си.“

Естественият ни човешки подтик и стремеж е да изпълним правилата така, че да се похвалим с усилията и успеха си, следствие на положения труд. И в материалния свят, това е начин да постигнем какъвто и да е резултат. Делата са част от тази закономерност! Необходимо е да се грижим за ежедневието си, за храната и тялото си, изобщо за земното ни съществуване!

Когато обаче говорим за ВЯРА, СПАСЕНИЕ И ОПРАВДАНИЕ, това са ДУХОВНИ КАТЕГОРИИ, които могат да бъдат ДОСТИГНАТИ само по ДУХОВЕН ПЪТ!

„Законът беше за нас водач към Христос,…“. Той – законът, правилата, делата, религиозните ритуали и легално възприетото поведение, не може да ни спаси, то ни препоръчва само пред хората и обществото, НО В ДУХОВНАТА РЕАЛНОСТ НЕ СТРУВА НИЩО! Защото този водач – закона – само ни довежда до нуждата ни от Христос, „за да се ОПРАВДАЕМ чрез ВЯРА. А след като дойде вярата, не ни трябва водач“. Не ни е необходим вече закон за да се оправдаваме, за да се спасяваме или препоръчваме чрез него.

Не чрез изпълнение на правила и РЕЛИГИОЗНО КОРЕКТНО ПОВЕДЕНИЕ станахме Божии деца, а „ЗАЩОТО ВСИЧКИ СМЕ БОЖИИ СИНОВЕ ЧРЕЗ ВЯРА В ИСУС ХРИСТОС“!

Никакво човешко усилие не може да ни направи достойни за Бога. Само Духът Му, Който е в нас, може да ни помогне да се доближим до Господа и ТО ЧРЕЗ ВЯРА!

Скъпи Исусе Христе, благодарим Ти за жертвата на Кръста! За пресвятата Ти кръв, която проля за нас, защото САМО И ЕДИНСТВЕНО ТЯ НИ ПРАВИ ДОСТОЙНИ ЗА ТЕБ И ЧУДНОТО СПАСЕНИЕ! Помогни ни да се усъвършенстваме чрез развитие на нашата вяра и оправдана чрез жертвата Ти съвест! Искаме да се доближаваме до Теб със смирено и покаяно сърце, поръсено и изчистено с Кръвта Ти , а не чрез делата на закона!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s