Обръщане кръгом

20.10.2016 г.
4 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Деяния на апостолите 9 глава


20.10.jpg„Но стани влез в града и ще ти кажа какво трябва да правиш…. И Савел стана и като отвори очите си, не виждаше нищо; и водеха го за ръка, та го доведоха в Дамаск“

Наложи се да се изкачвам в планината с кола по тъмно. Фаровете на колата бяха надеждни и силни, но въпреки това усещането за несигурност се беше настанило трайно. Не познавах пътя и това допълнително допринасяше за чувството на неизвестност. Но когато влязох в един дълъг и почти 180 градусов завой, имах чувството, че стъпвам на съвсем различен и непознат път. В продължение на 15 минути се чудих дали да не се върна и да проверя верността на посоката, по която се движа.

Савел, ревностния гонител на ранната църква, беше абсолютно сигурен, че се движи в правилната посока, и е на пътя, по който трябва да се движи живота му. Беше упорит, категоричен и непреклонен. Отиваше до край, дори до умъртвяване на християни, защото беше абсолютно уверен в правотата на „служението си“. Никой и нищо не беше в състояние да го убеди, че не е прав, че е твърде краен или че всъщност се изправя срещу Самия Бог. И така, докато не се изправи лице в лице със самия Господ Христос Исус! Тази среща промени всичко! Не само посоката на пътуването, на живота и служението му, но на цялото му естество.

Единственият начин да разбереш, дали се движиш в правилната посока е да свериш компаса на живота и служението си с Онзи, Който те е създал и призовал по име – Господ Бог!

Скъпи Господи, моля Те да издириш пътищата на сърцето ми! И ако не са според Твоята воля и намерение, моля те да ми простиш и да ме водиш по Твоите прави пътища и намерения!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s