Шокови вълни

19.10.2016 г.
3 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Деяния на апостолите 5 глава


19-10„Защо сте решили да излъжете Бога… да изкусите Господа?“

Мълвата за чудесата в името на Човека Исус Христос Назрянина се разнесе много бързо. Всеки по различен начин възприемаше това. Апостолите, изпълнени със Святия Дух и смелост за благовестие, ходеха и без страх или притеснение говореха за Божия Син и вършеха чудеса в Неговото име. Хората носеха болни, недъгави и обладани, за да може апостолите да се молят за тях и те оздравяваха. Всички със страхопочитание пред Бога и уважение към Божиите слуги идваха и се присъединяваха към Господа.

Имаше и такива, които само от интерес и от желание за изгода влизаха в редиците на Божиите хора… Ананий и Сапфира решиха да излъжат апостолите. Дори не се замислиха, че въпросът не е КОЛКО ДАВАШ, А КАК ДАВАШ! Затова и въпросът на апостол Петър към тях беше: „Защо сте решили да излъжете Бога… да изкусите Господа?“

Замисля ли сте се, че може да дадеш целия си имот за благотворителност, да прекарваш всичкото си време в служение или в църква, да спазиш всички заповеди и наредби, но ВСИЧКО ТОВА ДА ПРАВИШ ОТ ЖЕЛАНИЕ ДА УГОДИШ НА ЕГОИЗМА СИ, А НЕ НА БОГА?!

Бог не се нуждае от парите и времето ти! Той не ги иска насила! Животът ти е в твоята ръка. Ти може да дадеш всичко на Господа, а може и да дадеш само част. Ако искаш да направиш нещо за Бога, не се опитвай да се представяш пред хората, да търсиш тяхното одобрение, възхваляване или външно благочестие. Защото Бог вижда и търси сърцето ти! Мотивите и искреното ти желание към Него! Не се опитвай да излъжеш Бога, прикривайки се зад неискрени думи и постъпки!

Господи, прости ни за всяко дело на егоизъм, всяко лъжлива добрина или желание за вземем слава за себе си! Покайваме се и ти благодарим, че ни чакаш и ни прощаваш! Моля Те, научи ни на пътищата на Твоята истина, изпрати ни Духа Си, за да ни изобличава и да ни помага в престояването, служението и живота ни с Теб!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s