Експлозия

18.10.2016 г.
2 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Деяния на апостолите 2 глава


18-10„И когато настана денят на Петдесятница и всички бяха събрани заедно, внезапно се чу шум от небето, като от силен вятър, и изпълни цялата къща, където престояваха апостолите. И над тях се явиха огнени езици и се спуснаха над всеки от тях…“

Една от най-вдъхновяващите картини около празници, е когато децата очакват да получат дълго мечтан подарък. Тогава емоцията е толкова голяма, че едва се сдържат, ту стоят тихо в очакване, ту обикалят къщата и се опитват да открият подаръка по-скоро.

Чакането обаче може да бъде и трудно, когато не знаеш какво точно чакаш!

След Възнесението апостолите и учениците на Исус се върнаха в Ерусалим, в къщата където живееха някои от тях. Защото Исус им беше поръчал да стоят и заедно да чакат изливането на Святия Дух върху тях. Те знаеха, че трябва да бъдат кръстени със Святия Дух, но едва ли подозираха, каква духовна и физическа експлозия ги очаква.

Десет дни са малко, но и много, когато очакваш нещо, което не познаваш. Нещо, което ти е обещано, но неизвестно.

И ето че се случи нещо невероятно! СИЛЕН ВЯТЪР И ОГНЕНИ ЕЗИЦИ слязоха върху учениците и те започнаха да говорят неща, които не разбираха, на езици, които не знаеха. Мястото, където се молеха се разтресе от земетресение, бученето беше силно и не спираше, а те като че ли бяха изпълнени с някаква неземна сила, смелост и огън! ИСТИНСКА ЕКСПЛОЗИЯ ОТ БЛАГОДАТ, ЧУДО И РАДОСТ ОТ НЕБЕТО!

Искаш ли духовна експлозия в живота си? Очакваш ли Божието изявяване в ежедневието ти? Престоявай в молитва и постоянно очакване на изливането на Божиите благословения. Тази експлозия ще промени живота ти и тази промяна ще бъде свидетелство, което ще доведе много хора при Господа. Само Святият Дух може да ни изпълни със сила и истинско резултатно благовестие, което да спаси живота на хората!

Господи, всеки ден се нуждаем от Теб, от Твоята милост и сила. Но още повече се нуждаем от изливането на Твоя Дух в душите ни! Моля Те, напълни ни с Духа Си, за да може да издържим на всички трудности и изпитания. Изпълни ни с Твоя Дух, за да може свидетелството ни да бъде истинско, огнено и животопроменящо! Ти Си нашият Господ, Спасител и Помощник! Благодарим Ти за Святия Ти Дух!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s